Pediatrs un neonatologs, kas tas ir?

bērnu ārsts

Pediatrs jeb bērnu ārsts, bieži nezinam kas tie ir. Zemāk ir izklāsts par izglītības prasībām, mūsu personiskiem ieteikumiem, kā arī personiskās īpašības nepieciešamas, lai kļūtu pediatrs.
Lai gan jūsu pediatrs var atrisināt lielāko veselības problēmas jaundzimušajiem, Neonatologs ir īpaši apmācīti rīkoties vissarežģītākās un augsta riska situācijas.
Ja jaundzimušais ir pāragri, vai tam ir nopietnas slimības, traumas vai iedzimts defekts, neonatologs var palīdzēt laikā piegādes un tam sekojošajā aprūpē savu jaundzimušo. Ja problēma ir identificēta, pirms jūsu mazulis ir piedzimis, pediatrs var iesaistīties konsultēties ar savu vecmāte ar mazuļa aprūpi grūtniecības laikā.
Kādu mācību pediatrs neonatologiem ir?
Neonatologiem ir pediatri, kuri:

  • vismaz 4 gadu medicīnas skolā
  • Trīs gadu uzturēšanās mācībām vispārējā pediatrija
  • Trīs gadu papildu apmācību jaundzimušo intensīvās terapijas
  • Sertifikāciju no amerikāņu padome Pediatru un apakšfonda valdes JaundzimušoPerinatālā.

Kāda veida ārstēšanas Vai pediatrs Sniegt?
Neonatologiem kopumā sniegt šādu aprūpi:

Diagnosticēt un ārstēt jaundzimušajiem ar apstākļiem, piemēram, elpošanas traucējumi, infekcijas un iedzimtus defektus.
Koordinētu aprūpi un medicīniski pārvaldīt jaundzimušajiem, kuri dzimuši priekšlaicīgi, kritiski slimiem, vai nepieciešama operācija.
Nodrošināt, ka kritiski slimiem jaundzimušajiem saņem pienācīgu uzturu dziedināšanu un izaugsmi.
Aprūpēt jaundzimušo ar ķeizargriezienu vai citas piegādes, kas ietver veselības problēmas, kas mātei vai bērnam, kas var apdraudēt zīdaiņa veselību un nepieciešama medicīniska iejaukšanās piegādes telpā.
Stabilizētu un ārstēt jaundzimušajiem ar jebkuru dzīvībai bīstamām medicīniskām problēmām.
Jākonsultējas ar dzemdību speciālistu, pediatri un ģimenes ārstiem par apstākļiem, kas ietekmē dzimušajiem bērniem.

Pediatrs strādā galvenokārt īpaša aprūpe audzētavām vai jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļās slimnīcās. Dažos gadījumos, kad jaundzimušais ir atbrīvots no vienības, neonatologs var sniegt īstermiņa tālāka aprūpe uz ambulatoro pamata. Jūsu neonatologs koordinēs piesardzība mazuļa pediatrs.
Kur es varu atrast pediatru?
Neonatologiem praktizēt bērnu slimnīcās, augstskolu medicīnas centros, un plašām slimnīcās. Jūsu pediatrs vai vecmāte varēs nosūtīt pie neonatologa, ja jūsu jaundzimušo bērnu ir nepieciešama šo īpašo aprūpi.
Neonatologiem Best Care jaundzimušajiem
Jaundzimušo ne tikai mazi pieaugušie.Medicīniska problēma var nozīmēt īpašu izaicinājumu. Dažreiz bērni ir dzimuši pirms viņu ķermeņi ir gatavi atstāt dzemdi. Svarīgus orgānus, piemēram, sirds, plaušu, kuņģa, un āda var nebūt pietiekami nobriedusi, lai darbotos bez īpašas palīdzības.
Neonatologiem ir īpaša apmācība, kas nepieciešama, lai novērtētu un ārstētu jaundzimušo medicīniskas problēmas. Turklāt neonatologiem izmantot iekārtas, kas ir īpaši izstrādāts, lai vissīkākās pacientiem.
Ja jūsu pediatrs liecina, ka jūsu bērnam ir jānovērtē ar neonatologa, jūs varat būt pārliecināti, ka jūsu bērns saņems labāko iespējamo medicīnisko aprūpi.

Leave a comment